Wat biedt Zienn?

Zienn biedt opvang, woonvormen en woonondersteuning

Opvang voor wie dakloos is

Zienn heeft verschillende opvangvoorzieningen. Zo zijn er onze dag- en nachtopvang in Leeuwarden voor mensen die geen onderdak hebben. In onze crisisopvang in Leek en Burgum kunnen volwassenen en gezinnen terecht die plots dakloos zijn geworden. In Leeuwarden hebben wij de Algemene Opvang waar volwassenen een nieuwe start kunnen maken. Voor jongeren is er het Huis voor Jongeren. In alle opvangvoorzieningen verblijft u tijdelijk. U maakt er met begeleiding een nieuwe start. Het doel is zo snel mogelijk weer zelfstandig wonen.

Woonvoorzieningen voor wie (nog) niet zelfstandig kan wonen

In onze woonvoorzieningen kunnen mensen langere tijd blijven wonen. Wij noemen deze woonvoorzieningen sociaal pensions. De sociaal pensions zijn bedoeld voor mensen die het (nog) niet lukt om zelfstandig te wonen. U krijgt begeleiding bij het leven en bij het wonen. We hebben een sociaal pension in Hoogezand, Drachten, Leeuwarden en Sneek. In Leek/Tolbert hebben we voorziening voor Begeleid Wonen waar u zelfstandig woont en ondersteuning aan huis krijgt.

Zorgopvang De Marene
In Leeuwarden zit onze zorgvoorziening. Daar kunt u wonen als u verzorging of verpleging nodig hebt. U krijgt er ook begeleiding bij uw leven.

Woonondersteuning

Vanuit Emmen, Hoogezand, Leek, Burgum, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek bieden wij mensen thuisbegeleiding. Dat is woonondersteuning aan huis. Hiermee helpen de begeleiders van Zienn om uw leven op orde te krijgen of te houden. Het kan huisuitzetting voorkomen. Het is ook een steun in de rug als u eerst in een opvangvoorziening of een woonvoorziening heeft gewoond.