27 juli 2017

De Loods! Dagbesteding binnen Zienn

Zienn heeft een Loods! Onze cliënten kunnen er aan de slag in de houtwerkplaats, fietsenwerkplaats en met productiewerk. Zo geven we dagbesteding meer handen en voeten. De Loods zit in Leeuwarden.

De Loods is onderdeel van onze afdeling Sociale Activering en zit aan de Pallasweg 10 op het industrieterrein in Leeuwarden. De officiële opening is in het najaar van 2017.

Over de activiteiten van De Loods

We bieden er dagbesteding aan de cliënten uit een aantal van onze sociaal pensions en opvangvoorzieningen. We zijn gestart met een professionele houtwerkplaats en fietsenwerkplaats en krijgen ook al productiewerk aangeboden. Ervaren werkbegeleiders begeleiden de cliënten in hun dagbestedingsactiviteiten.

Geluksfactor

Dagbesteding biedt mensen een dagstructuur, brengt sociale contacten, houdt actief, versterkt vaardigheden en draagt dus op allerlei manieren bij aan iemands welzijn. Door aan de slag te gaan blijft je ‘interne motor’ draaien en dat is belangrijk om te kunnen werken aan je herstel. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek bewezen dat een zinvolle dagbesteding een van de 3 geluksfactoren (naast waardevolle sociale relaties en autonomie) is!

Trots

We zijn blij en trots met De Loods, onze nieuwste locatie. Het draait goed en, wie weet, kunnen er meer cliënten (met een dagbestedingsindicatie) aansluiten.

« terug naar het overzicht