27 juli 2017

De cijfers van Zienn

We ondersteunen in totaal 2274 mensen in Friesland, Groningen en Drenthe in 2016. Benieuwd naar meer cijfers van Zienn? Die staan in deze infographic.

2274 mensen in totaal, dat is 9% minder dan in 2015. Zagen we in 2015 onze cijfers vooral omhoog píeken, in 2016 dalen ze enigszins. Het aantal mensen dat we ambulant begeleiden, het aantal jongeren, het aantal aanmeldingen, overal lopen de cijfers iets terug. Behalve in de Nachtopvang. Dat wil zeggen: het aantal bezoekers daalt met 8%, maar het aantal nachten dat mensen blijven, stijgt met 4%. Daarmee is de bezetting hoger dan ooit en blijft het druk in het pand aan de Oostergoweg in Leeuwarden. Om rust te creëren, maken we ons sterk voor een alternatieve opvangsetting voor jongeren. Ook onze dagbestedingsactiviteiten stijgen, in 2016 is er binnen Zienn een boost voor dagbesteding.

Wat lezen wij in onze jaarcijfers?

Sinds 2015 loopt eerstelijns hulp en toegang tot specialistische hulp via gemeentelijke wijk- en gebiedsteams. Deze teams komen steeds meer in stelling en de dalende cijfers komt mede door hun inzet, is onze inschatting. Evenals door de aantrekkende economie. De drukte in de Nachtopvang heeft volgens ons te maken met de ambulantisering en bezuinigingen in onder meer de geestelijke gezondheidszorg. We zien mensen met forse problematiek die gespecialiseerde hulp en behandeling nodig hebben. In de Nachtopvang werken we daarom samen het FACT team van GGZ Friesland en verslavingszorg dat behandeling biedt aan mensen met psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek.

Meer over 2016: www.paadjesmakers.nl

Als mensen zich bij ons melden voor opvang of hulp, zetten we alles op alles om mensen in de eigen omgeving te houden. Door slim samen te werken, waar nodig, dwars door bestaande werkwijzen en procedures heen. Zo ontdekken we met betrokken samenwerkingspartners, de cliënt en het netwerk de handigste paadjes en snelste routes om mensen uit de (relatief dure) opvang te houden. #Paadjesmakers is het thema van ons jaarbericht 2016! Op www.paadjesmakers.nl vindt u naast onze jaarcijfers ook verhalen en high lights uit 2016.

« terug naar het overzicht