15 maart 2018

Ans Markus exposeert in Algemene Opvang Zienn

In heel 2018 -waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad is- is er kunst bij Zienn in de Algemene Opvang. Er komen zo’n 65 kunstenaars hun werken exposeren. Onder wie Ans Markus; zij opent op 21 maart de expositie van haar portrettenserie  ‘Verborgen Verdriet’. Deze expositie is van 22 maart tijdens openingstijden toegankelijk voor publiek. Markus exposeert t/m 21 juni. De Algemene Opvang zit aan de Nieuweweg 3 in Leeuwarden. Zie ook deze artikelen in het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant van 20 maart.

Over de portrettenserie Verborgen Verdriet

Met de schilderijencyclus Verborgen Verdriet (2014-2015) focust Ans Markus op mannen met zorgen en verdriet waar de buitenwereld geen weet van heeft. Het verhaal achter deze indrukwekkende portrettenserie startte in de 5 jaar dat Markus schilderles gaf aan dak- en thuislozen in Amsterdam. Zij hoorde daar zulke bijzondere verhalen en leerde zoveel gevoelige en aardige mensen kennen dat ze naast de olieverfportretten over verborgen verdriet die ze al eerder geschilderd had, ook van deze daklozen portretten maakte. In de serie ligt de nadruk op de wisselwerking tussen gezicht en handen.

Kunst bij Zienn in heel 2018

We zijn trots en blij dat Markus komt exposeren. En ook andere kunstenaars stellen hun werk in de Algemene Opvang ten toon, zoals Ton Aartsen, Gea Koevoets, Maartje Roos en Reinier Knol. Er doen zo’n 65 kunstschilders, beeldend kunstenaars, fotografen mee; daarmee is er in heel 2018 kunst in de Algemene Opvang.

Vrij entree, openingstijden

De exposities in de Algemene opvang zijn vrij van entree toegankelijk voor publiek tijdens openingstijden. Die openingstijden (vanaf 22 maart!) zijn:

  • dinsdag: 10.00 tot 17.00 uur
  • woensdag: 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdag: 10.00 tot 21.00 uur
  • vrijdag t/m zondag: 10.00 tot 17.00 uur

Bezoek aan de expositie loopt via de vrijwilligers van het atelier/winkel Prachtig Makke. Die zijn te vinden in de stand bij de Algemene Opvang. Bel gerust aan -tijdens openingstijden van de expositie- bij de opvanglocatie als de stand er niet staat. Het adres van de Algemene Opvang is: Nieuweweg 3 Leeuwarden.

De kunstwerken worden tentoongesteld in het souterrain, op de begane grond en bij de statige trap naar de eerste verdieping. Vrijwilligers van het atelier/winkel ‘Prachtig Makke’ begeleiden de expositie en de bezoekers. ‘Prachtig Makke’ heeft een atelierruimte in het souterrain van de Algemene Opvang. Daar werken ook cliënten van Zienn aan kunststukken, zo worden ook zij betrokken bij de expositie en de culturele hoofdstad.

Zienn en de Culturele Hoofdstad

Ook Zorgopvang De Marene doet mee aan de Culturele Hoofdstad en is onderdeel van de kunstroute ‘De Groene Verbinding’.  Meer informatie over Zienn en de Culturele Hoofdstad Leeuwarden: www.zienn.nl/ch2018.

« terug naar het overzicht