Zienn - opvang en ondersteuning

0900 118 88 81

Wij openen De Werkerij op 24 mei

17 mei 2018

Wij openen De Werkerij op donderdag 24 mei a.s. om 14.00 uur met wethouder Friso Douwstra van de gemeente Leeuwarden, jongeren en medewerkers. De Werkerij coacht jongeren naar leren, werken of dagbesteding en zit aan de Pallasweg 10 in Leeuwarden (bedrijventerrein De Hemrik). Vanaf 16.00 uur is er Open Huis voor buren en belangstellenden.

40 jongeren

Via De Werkerij kunnen zo’n 40 jongeren tussen 16 en 27 jaar aan de slag met een traject richting leren, werken of dagbesteding. De Werkerij is er voor jongeren van Zienn en Jeugdhulp Friesland. Vanuit onder andere de participatiewet kunnen ook andere jongeren er aan de slag.

De arbeidsmarkt op

Wie dakloos of thuisloos is (geweest), komt vaak niet aan leren of werken toe. Misschien staat niet dakloosheid maar andere obstakels werken en leren in de weg. Terwijl beide belangrijk zijn. Overdag aan de slag zijn, houdt actief en dat helpt om weer grip te krijgen op het leven. Een diploma of werkervaring zijn onmisbaar om een baan te vinden op de arbeidsmarkt en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Via De Werkerij kunnen jongeren het werken of leren (weer) oppakken.

Trajectcoach

Een trajectcoach maakt met iedere jongere een leer- en/of werkplan. Samen zoeken ze uit wat bij de jongere past, waar hij of zij goed in is en beter in wil worden om vervolgens op zoek te gaan naar een passende studie of werkervaringsplek. Wie nog niet toe is aan werk, of studie kan aan de slag in de activiteiten van De Werkerij zelf. Er is een vergader- en cateringservice, hout- en fietsenwerkplaats, computerwerk, sport, schoonmaakwerk en creatieve activiteiten. De Werkerij verzorgt ook 4 dagen in de week de maaltijden voor de mensen in de Nachtopvang in Leeuwarden.

Open Huis

Na de opening door wethouder Douwstra om 14.00 uur start om 16.00 uur een Open Huis voor buren en belangstellenden tot ongeveer 18.00 uur.

Terug naar het nieuwsoverzicht