Snelle Interventie voor gemeenten

Zienn kiest voor de meest kwetsbaren in de samenleving. Voor mensen die complexe en meervoudige problemen hebben. Voor zorgmijders. Wij zijn ervaren in de opvang en begeleiding van juist deze mensen. Liever voorkomen we opvang. Dat lukt met Snelle Interventie.

Thuis zijn mensen op hun best. Daarom houden we mensen liever in de eigen omgeving en uit de opvang. Dat bespaart maatschappelijke kosten en beperkt de emotionele schade voor de betrokkenen. Win-win! Met onze ambulante aanpak Snelle Interventie voorkomen we dakloosheid.

Het doel

In het huidige sociaal domein hebben gemeenten de regie en regelen wijk- en gebiedsteam zorg en hulp voor burgers. Daarbij komt de kennis en expertise van Zienn in de begeleiding van mensen in multiproblem-situaties, met moeilijk gedrag en/of die zich onttrekken aan hulp (zorgmijders) goed van pas. Snelle Interventie hebben we ontwikkeld voor gemeenten en wijk- en gebiedsteams als oplossing voor die mensen die door gemeenten soms moeilijk kunnen worden bereikt. Het doel is dat ook deze mensen in de eigen omgeving kunnen blijven en niet tussen wal en schip raken (of blijven). Snelle Interventie is een alternatief voor ons huidige ambulante werk; het past goed bij de doelgroep, bij Zienn en in het huidige sociaal domein!

Hoe werkt het?

Als het crisis is en dakloosheid dreigt, gaat Zienn eropaf en stabiliseert de situatie. We betrekken we schuldhulpverleners, woningcorporaties, hulpverleners, wijk- of gebiedsteams, gemeenten, het netwerk, wie maar van betekenis zijn om mensen uit de opvang te houden. We zetten vervolghulp in gang. Als anderen het over kunnen nemen, zit ons werk erop. Snelle Interventie is zo kort mogelijk.

Paadjes zoeken

Als het nodig is, werken we – met alle betrokkenen – dwars door bestaande werkwijzen en procedures heen om mensen verder te helpen. Zo ontdekken we wat snelle routes/handige paadjes zijn en op welke regels, protocollen en procedures mensen juist stuk lopen. Die informatie delen we weer met gemeenten zodat zij deze kunnen gebruiken als input voor sociaal beleid.

In gesprek

Meer informatie over hoe Snelle Interventie werkt en wat het oplevert staat in de folder Snelle Interventie, ambulante aanpak voor gemeenten. We gaan in gesprek met gemeenten over hoe we Snelle Interventie in de gemeente in kunnen zetten. Alvast contact? Benader dan de contactpersoon van Zienn in uw gemeente. Onder aan deze pagina vindt u een handige zoektool.

Regio Leeuwarden/Friesland Noord
Contactpersoon: Imar van der Ark, i.vanderark@zienn.nl, 088 – 066 34 20
Gemeenten: Leeuwarden, Het Bildt, Menameradiel, Leeuwarderadeel.

Regio Friesland West
Hoofd: Agatha Klijnstra, a.klijnstra@zienn.nl, 088 – 066 35 20
G
emeenten: Sudwest-Fryslân, Littenseradiel, De Fryske Marren, Harlingen, Franekeradeel.

Regio Friesland Noordoost
Contactpersoon: Sjoerd Woudstra, s.woudstra@zienn.nl, 088 – 066 37 20
Gemeenten: Ferwerderadiel, Dongeradiel, Dantumadeel, Kollumerland, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel.

Regio Friesland Zuidoost
Contactpersoon: Agatha Klijnstra, a.klijnstra@zienn.nl, 088 – 066 36 20
Gemeenten: Smallingerland, Opsterland, Heerenveen, Ooststellingwerf, Weststellingwerf.

Regio Groningen West/Kop van Drenthe
Contactpersoon: Lieuwe de Boer, l.deboer@zienn.nl, 088 – 066 38 20
Gemeenten: Noordenveld (Dr), Tynaarlo (Dr), Marum, Leek, Grootegast, Zuidhorn, De Marne, Winsum, Bedum.

Regio Groningen/Drenthe Zuid
Contactpersoon: Alexander van der Woude, a.vanderwoude@zienn.nl, 088 – 066 39 20
Gemeenten: Groningen (stad), Eemsmond, Loppersum, Delfzijl, Appingedam, Ten Boer, Slochteren, Oldambt, Menterwolde, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Veendam, Pekela, Bellingwedde, Stadskanaal, Vlagtwedde, Assen, AA en Hunze, Midden-Drenthe, Westerveld, Meppel, De Wolden, Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn

Contactpersoon (hoofd), intaker en aanbod per gemeente/regio

Met onderstaande zoekfunctie kunt u ons aanbod per gemeente bekijken. Onderstaande zoektool laat ook zien onder welke Zienn-regio uw gemeente valt en wie het hoofd en de intaker (inclusief contactgegevens) zijn. Overigens is er een aantal clusters die bovenregionaal werken: Cluster Jongeren, Dagopvang/Nachtopvang/Sociale Activering, Zorgopvang de Marene, Sociaal Pensions Leeuwarden

Selecteer uw gemeente