Informatie voor woningcorporaties

Iedere woningcorporatie krijgt er vroeg of laat mee te maken: een ‘slechte’ huurder. Bij wie huurachterstanden en overlast zich blijven opstapelen. Huisuitzetting lijkt de enige optie. Over het algemeen is dit een onaantrekkelijke keuze: voor de woningbouwvereniging, die met hoge kosten wordt geconfronteerd en voor het gezin, dat door huisuitzetting volledig wordt ontwricht. Bovendien neemt het de -vaak- complexe problematiek niet weg.

Huisuitzetting voorkomen

De mensen van Zienn hebben de kennis en expertise in huis om mensen met complexe problemen te ondersteunen. Zo worden grotere problemen voorkomen en kan een huurder -al dan niet met begeleiding- in de woning blijven. Immers: alles is beter dan op straat te zwerven.

Nieuwe start

Zienn biedt ook een vangnet voor mensen die een nieuwe start maken na verblijf in een opvangvoorziening of detentie. Met woonondersteuning aan huis kunnen zij weer zelfstandig wonen, werken en leven. Met begeleiding van Zienn krijgen ook mensen die in het verleden met huisuitzetting te maken hebben gehad een eerlijke kans.

Neem voor meer informatie of voor aanmelding gerust contact op met één van de intakers van Zienn. Aanmelding kan uiteraard ook rechtstreeks, via ons Aanmeldpunt.

Friesland Zuidoost/Noordoost
Arjan Boven, tel. 06 – 45 17 23 89
Gemeenten: Ferwerderadiel, Dongeradiel, Dantumadeel, Kollumerland, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Smallingerland, Opsterland, Heerenveen, Ooststellingwerf, Weststellingwerf.

Friesland West
Christa Brak, tel. 06 – 26 52 67 11
Gemeenten: Sudwest-Fryslân, Littenseradiel, De Friese Meren, Harlingen, Franekeradeel.

Leeuwarden/Friesland Noord
Simone van der Molen, tel. 06 – 47 05 71 69
Gemeenten: Leeuwarden, Het Bildt, Menameradiel, Leeuwarderadee.l

Groningen West/Kop van Drenthe
Dorcas Pool, tel. 06 12 97 01 11
Gemeenten: Noordenveld (Dr), Tynaarlo (Dr), Marum, Leek, Grootegast, Zuidhorn, De Marne, Winsum, Bedum.

Groningen Oost/Drenthe Zuid
Albert Westerhof, tel. 06 – 12 25 09 97
Gemeenten: Groningen (stad), Eemsmond, Loppersum, Delfzijl, Slochteren, Oldambt, Menterwolde, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Veendam, Pekela, Bellingwedde, Stadskanaal, Vlagtwedde, Assen, AA en Hunze, Midden-Drenthe, Westerveld, Meppel, De Wolden, Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn.

 

 

Selecteer uw gemeente