Zienn - opvang en ondersteuning

0900 118 88 81

Vrijwilliger met groene vingers

Zorgopvang De Marene (Leeuwarden) zoekt een enthousiaste vrijwilliger die de bewoners helpt bij tuinwerkzaamheden. De tuin van De Marene is een ontwerp van Nina Abbing Tuinen uit Goutum en heeft veel fruitbomen en groentetuinen. Er is een kas om ook ‘s winters te kunnen tuinieren. Bewoners leveren een bijdrage aan het onderhoud van tuin en moestuin in het kader van dagbesteding.

We zoeken een vrijwilliger die

  • groene vingers heeft;
  • weet hoe je planten, groenten, kruiden enzovoort opkweekt;
  • affiniteit heeft met de bewoners van De Marene;
  • één of meerdere dagdelen per week beschikbaar is, de tijdsinvestering kan in overleg. Er wordt van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 09.00 tot 12.00 en in de middag van  13.30 tot 16.30 uur in de tuin gewerkt.

Belangstelling?

Belangstelling voor onze deze vrijwilligersfunctie? Bel of mail met Janny Dijkstra, Zorgopvang De Marene, 088-066 33 00, j.dijkstra@zienn.nl.

Over Zorgopvang De Marene

Zorgopvang De Marene zit aan de J.H. Knoopstraat 2 in Leeuwarden. De Marene biedt 52 mensen begeleiding, verzorging, verpleging én een thuis. Door hun levensstijl kunnen de bewoners vaak niet aarden in een regulier verzorgings- of verplegingshuis.
In De Marene werken begeleiders die de bewoners ondersteunen bij wonen/leven en die verzorging/verpleging bieden.  Ook zijn er activiteitenbegeleiders. Zij bieden dagbesteding, gericht op dagstructuur en zingeving.  Met de hulp van vrijwilligers lukt het om de bewoners dat beetje extra te geven.