Zienn - opvang en ondersteuning

0900 118 88 81

Vrijwilligerswerk bij De Werkerij voor jongeren

Enthousiastelingen gezocht! Vrijwilligers die met ons handen en voeten geven aan De Werkerij, nieuw in Leeuwarden. Het gaat om vrijwilligerswerk voor 1 of meerdere dagdelen per week.

Over De Werkerij

De Werkerij is een participatieplek voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar voor wie leren en werken (nog) lastig is. Jongeren kunnen in De Werkerij aan de slag bij de balie/receptie, in de catering, met creatief werk en in de fietsenwerkplaats. Het doel is dat de jongere (weer) gaat studeren en/of een werkplek elders vindt. Dat gaat stap voor stap en de jongere krijgt daarbij coaching vanuit De Werkerij. Kijk voor informatie ook op www.dewerkerij.nl.

Naar een goede toekomst

In De Werkerij ontdekken jongeren waar ze goed in zijn en wat ze willen. Ze zijn er aan de slag, ontmoeten anderen en leren allerlei vaardigheden. De Werkerij gaat niet alleen over werk, maar ook over de jongere. Over hun vitaliteit en welzijn, over discipline, over eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zo werkt De Werkerij als een springplak naar een goede toekomst voor de jongere!

Van Zienn en Jeugdhulp Friesland

De Werkerij bestaat sinds december 2017 en is een initiatief van Zienn en Jeugdhulp Friesland. De Werkerij zit aan de Pallasweg 10 in Leeuwarden.

Over het vrijwilligerswerk in De Werkerij

Wij zoeken vooral vrijwilligers voor:

  • in de fietsenwerkplaats; ondersteuning van de jongeren en meedraaien in de fietsenwerkplaats van De Werkerij;
  • personenvervoer, chauffeur dus

Er is ook vrijwilligerswerk:

  • in de creatieve ruimte; de jongeren creatieve activiteiten aan bieden en ze daarbij ondersteunen
  • in de catering/keuken; ondersteuning van de jongeren en meedraaien in de catering- en vergaderservice die De Werkerij biedt;
  • bij de receptie/balie; ondersteuning van de jongeren bij de uitoefening van de baliefunctie en ook zelf meedraaien als gastvrouw/-heer;

Het gaat om 1 of meer dagdelen per week. Een onkostenvergoeding en/of scholing kan van toepassing zijn.

Wie zoeken wij?

Enige ervaring in de catering, fietsenreparatie, baliewerk of creatief werk is mooi. Maar we vinden het vooral belangrijk onze nieuwe vrijwilligers de tijd en ruimte hebben, zich graag inzetten voor jongeren, geduldig en positief zijn!

Vrijwilliger worden?

Enthousiast geworden van De Werkerij en onze vrijwilligersfuncties? Of meer informatie? Bel dan met De Werkerij op telefoonnummer 088 066 31 30. We gaan graag met u in gesprek!